A Római Birodalom bukása

- Mert mit kaptunk mi a rómaiaktól?!.
- Hát, a vízvezetékeket.
- Na jó, de a vízvezetékeken kívül?
- Például az utakat.
- Akkor az utakon és a vízvezetékeken kívül mit adtak nekünk?!
- Az öntözést.
- Oké, elfogadom. De mit kaptunk tőlük az utakon, a vízvezetékeken és az öntözésen kívül?!
- Megszilárdították a közrendet, bevezették a rendszeres oktatást és a gyógyítást…
- Rendben, de az utakon, a vízvezetéken, az öntözésen, a közrenden és a rendszeres oktatáson meg a gyógyászaton kívül mit adtak nekünk?!

(Brian élete)
Azt már az ezredfordulón megtudtuk tőle, hogy az Európai Unión kívül is van élet, most pedig nekirongyolt a Nyugat gazdaságának. Orbán Viktor Bécsben egy pódiumbeszélgetésen arról beszélt, hogy a nyugati országok protekcionizmusa hátrányos Kelet-Európa számára, s ezzel a Nyugat felmondta a húsz évvel ezelőtt Közép-Európával kötött történelmi megállapodást. A Fidesz elnöke szerint például a nyugat-európai bankok államosításával, pénzügyi megsegítésével hátrányba kerültek a közép-európai pénzintézetek, a nyugati tulajdonosok nem juttatnak pénzt az itteni leánybankoknak, miközben a hasznot, a profitot mindig zsebre tették.

Elég a Wirtschaftból, a hajdan a magyar földdel mutyizó osztrákok után most Európa egész boldogabbik felének beintett a nemzet miniszterelnöke, aki ismét rájött, a jelenlegi gazdasági-politikai helyzetben nyerő lehet a populizmus. Az egyre nagyobb méretű honi pénzügyi válságért, a tőzsde zuhanásáért, a forintgyengülésért a kormány és a Nyugat a hibás. Utóbbinak Orbán szerint csak arra és addig kellett Magyarország, míg az utolsó csepp zsírt is kipréselhették belőle. Most, hogy az arany tojást tojó tyúkról kiderült, legyengült, s nem tud kotlani, a burzsuj letörli szája széléről a szaft maradékát, s jóllakottan feláll az asztaltól.

Coki, te, Nyugat! Csak erre kellettünk? A pénzünk jó volt, de nem adtok cserébe semmit?
Azt hittétek, szó nélkül benyelünk ekkora pofátlanságot? Vigyázz, mert addig jár a korsó a kútra, míg szájon nem vágunk…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>